PC Építő stream – Összefoglaló, tesztek, vélemények!

Written by The Ducky

I'm Ducky the owner of this site. I'm going to write tutorials, tech news, and all tech and gaming related news.

April 16, 2023

Megtörtént az első nagyszabású stream ami keretén belül megépítettem Speedy vadiúj streamer gépét. Alkatrészek terén nem volt kompromisszum ezért egy igazi bestiát sikerült létrehozni. Örülök hogy minden nehézség nélkül sikerült megépíteni a gépet még úgy is hogy volt egy pillanat mikor úgy tűnt hogy nem fog sikerülni, ugyanis egy pillanatra bepánikoltam hogy a GPU nem fog beférni a helyére. Szerencsére hajszálpontosan befért így zöld utat kapott arra a gép hogy be is legyen fejezve

Miután kész lett, neki is álltunk offstream tesztelni amiknek az eredményét megígértem hogy közzé fogom tenni, ezért majd lejjebb görgetve láthatjátok a benchmarktok eredményeit is. Annyi spoiler hogy brutális mire képes a kártya önmagában. Leszögezem hogy a legtöbb teszt 1080p-ben készült RTX ON és DLSS nélkül! Készültek azért 4K tesztek is szintén DLSS nélkül, de a Cyberpunk kapcsán DLSS is volt használva! De mindent látni fogtok majd az eredményeknél

Egy kis üröm az örömben hogy bár nincs akadálya hogy XMP profilt használva 0-24-ben kihasználja a RAM maximális sebességét, sajnos eléggé instabillá tette a rendszert, ezért kénytelen voltam kikapcsolni.

Maga a hardver összeállítás.:

Alaplap.: ASUS PRIME Z790-A WIFI
CPU.: Intel Core i9-13900K
RAM.: 2xG.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
GPU.: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4070 Ti 12GB OC
Vízjűtés.: DeepCool LS720 White
PSU.: ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition
SSD.: 2xSamsung 990 PRO 1TB és egy Crucial MX500 2TB SATAIII SSD
Ház.: DeepCool CK560 White

BENCHMARKTOK

Cyberpunk 2077 Kezdjük a fekete levessel, és egyben a legdurvábban terhelő teszttel, avagy a 4K felbontásos, DLS-es RTX Psycho benchmarkt-al, viszont Path Tracing itt nem volt bekapcsolva.

Verdikt.: Ezzel a konfiggal ez a játék 4K-n is teljesmértékben élvezhető, de ha 1080P vagy 2K a felbontás amiben majd játszani fog Speedy, akkor semmi de tényleg semmi probléma nélkül fogja játszani. Itt volt annyi megjegyezni valóm hogy az instabil XMP profil miatt 2x crashelt ki a játék. XMP profil nélkül viszont semmi jele nem volt a crashnek.

Shadow of Tomb Raider
1080p-ben két run is lett futtatva mivel az elsőben még aktív volt az XMP profil, míg utána már nem.
XMP Profillal.:

XMP Profil nélkül.:

Valamint 4K RTX ON és DLSS OFF.:

DLSS nélkül RTX-el 4K-ban átlag 51FPS az eléggé figyelemre méltó! De az is hogy az összes teszt DLSS nélkül volt futtatva és masszív eredményeket kaptunk.

Ghost Wire Tokyo
Bár az XMP Profil töblet FPS-t okoz, azt le kell szögeznem hogy azért XMP Profil nélkül is tökéletesen játszható a minőség.

Hogwarts Legacy
Itt már drámaian látszik az hogy az XMP profil instabilitása mennyire befolyásolta a gép működését ahogy azt látni fogjátok.

Na és a legszembetűnőbb különbség itt van.:

3DMark

Nem maradhatott le az se hogy megfuttassuk a gépet 3DMARK-on is aminek az eredményei ezek lettek.:
Time Spy Extreme 4K

Port Royal RTX Benchmark

Ezzel végére is értem a benchmarktok publikálásával.
Final verdict.: Kegyetlen jó gép lett, brutális teljesítménnyel, és ezzel évekig maximálisan elégedett lesz majd Speedy azt garantálom!
Maga az építés is jó élmény volt, leszámítva hogy az asztal magassága miatt a hátam ma most eléggé kényes, de valamit valamiért

Ducky

You May Also Like…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *